”Ik ken maar twee Nederlanders die enthousiast over me zijn'

”Ik ken maar twee Nederlanders die enthousiast over me zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 23 juni 2018 om 13:08za 23-06-2018 om 13:08

Imke Courtois is een vrouw en een analist bij mannenvoetbal. Bij ons en in onze buurlanden komt dat niet al te vaak voor. Dat hebben ze ook in Nederland opgemerkt. Het Algemeen Dagblad liet daarom onze landgenote aan het woord.  

Volgens de Nederlanders zijn we in België grote fan van Courtois. Volgens de analist klopt dat niet helemaal. "Er is verdeeldheid", zegt ze. "Een deel is snel geïmponeerd, als ik uitleg geef over tactiek bijvoorbeeld. ‘Wauw een vrouw die dat kan.’ Anderen zoeken een verklaring in mijn vrouw-zijn als ze het niet eens zijn met iets wat ik zeg. Ik heb nooit gedacht aan de reacties."

Waarom fungeren er zo weinig vrouwen als analist? "Ik denk dat zij het idee moeten verlaten dat ze minder goed zijn. Hetzelfde geldt voor de manier waarop naar vrouwenvoetbal wordt gekeken. Het moet niet vergeleken worden met mannenvoetbal. Het is gewoon anders, niet beter of slechter."

Bij onze buren kennen ze de ex-Red Flame nog niet. "Ik ken maar twee Nederlanders die enthousiast over me zijn, dat zijn Jan en (zoon) Youri Mulder", grapt Courtois. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws