Mundo Deportivo krabbelt terug: Ajax verzet zich hevig, Barça stelt transfer uit

Mundo Deportivo krabbelt terug: Ajax verzet zich hevig, Barça stelt transfer uit

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 12:35wo 20-06-2018 om 12:35

FC Barcelona staakt de pogingen om Frenkie de Jong deze zomer naar Spanje te halen. De Catalaanse krant El Mundo Deportivo meldt dat woensdagochtend. Barça is nu van plan om het Nederlandse toptalent in 2019 in te lijven. 

De afgelopen weken gonsde het in Spanje van de geruchten rond De Jong. Meerdere keren stond de 21-jarige revelatie van Ajax op de voorpagina van een grote sportkrant. Zondag meldde El Mundo Deportivo nog dat de gerenommeerde zaakwaarnemer Rob Jansen aan het werk was gezet om de transfer van De Jong te regelen. 

De krant krabbelt nu terug en weet inmiddels dat De Jong voorlopig in Amsterdam blijft. Barça heeft twee redenen om de transfer op de lange baan te schuiven. Allereerst heeft Ajax laten weten dat een vertrek van De Jong absoluut niet bespreekbaar is. Directeur spelersbeleid Marc Overmars wil naast Justin Kluivert, Hakim Ziyech en - mogelijk - Matthijs de Ligt niet nóg een belangrijke speler kwijtraken.

Daarnaast zijn er twijfels over de fitheid van De Jong. In februari raakte de belofteinternational geblesseerd aan zijn enkel. Sindsdien kwam hij niet meer in actie. Barça wil zien hoe De Jong zich komend seizoen herstelt. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws