Update: Kroatië maakt WK af met 22 spelers: 'Alleen gezonde spelers nodig'

Update: Kroatië maakt WK af met 22 spelers: 'Alleen gezonde spelers nodig'

18-06-2018 18:20
5

Het WK van Nikola Kalinic lijkt voorbij. De Kroatische spits zou naar huis zijn gestuurd door bondscoach Zlatko Dalic, omdat hij een invalbeurt weigerde.

Dat meldt 24Sata maandag. Kroatië begon het WK zaterdag met een 2-0 overwinning op Nigeria, maar na afloop gaat het nauwelijks over de drie punten. Kalinic was zó teleurgesteld over het uitblijven van een basisplaats, dat hij vijf minuten voor tijd zou hebben geweigerd in te vallen.

De Kroatische staf nam vervolgens één dag om zich te beraden op maatregelen. Uiteindelijk bleek er onvoldoende draagvlak voor een langer verblijf van Kalinic, die naar huis wordt gestuurd. Door het vertrek van de spits van AC Milan telt de Kroatische ploeg nog 22 spelers.

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de Kroatische voetbalbond. Om 16.15 uur houdt Dalic een persconferentie, waarbij de bondscoach waarschijnlijk een streep door de naam van Kalinic zet. Tegen Nigeria kreeg Mario Mandzukic de voorkeur in de spits.

Update 18.20 uur: Bondscoach Zlatko Dalic heeft kort gereageerd op het wegsturen van Nikola Kalinic. Dalic wilde de spits vijf minuten voor tijd in laten vallen tegen Nigeria (2-0), maar die weigerde. Kalinic, die ontevreden was met zijn plek op de bank, stelde dat hij een rugprobleem had. "Ik heb de situatie geaccepteerd en daarna mijn beslissing genomen. Ik heb alleen fitte en gezonde spelers nodig", stelt de keuzeheer, die het toernooi vervolgt met 22 spelers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie