Update: Kroatië maakt WK af met 22 spelers: 'Alleen gezonde spelers nodig'

  Update: Kroatië maakt WK af met 22 spelers: 'Alleen gezonde spelers nodig'

  Het WK van Nikola Kalinic lijkt voorbij. De Kroatische spits zou naar huis zijn gestuurd door bondscoach Zlatko Dalic, omdat hij een invalbeurt weigerde.

  Dat meldt 24Sata maandag. Kroatië begon het WK zaterdag met een 2-0 overwinning op Nigeria, maar na afloop gaat het nauwelijks over de drie punten. Kalinic was zó teleurgesteld over het uitblijven van een basisplaats, dat hij vijf minuten voor tijd zou hebben geweigerd in te vallen.

  De Kroatische staf nam vervolgens één dag om zich te beraden op maatregelen. Uiteindelijk bleek er onvoldoende draagvlak voor een langer verblijf van Kalinic, die naar huis wordt gestuurd. Door het vertrek van de spits van AC Milan telt de Kroatische ploeg nog 22 spelers.

  Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door de Kroatische voetbalbond. Om 16.15 uur houdt Dalic een persconferentie, waarbij de bondscoach waarschijnlijk een streep door de naam van Kalinic zet. Tegen Nigeria kreeg Mario Mandzukic de voorkeur in de spits.

  Update 18.20 uur: Bondscoach Zlatko Dalic heeft kort gereageerd op het wegsturen van Nikola Kalinic. Dalic wilde de spits vijf minuten voor tijd in laten vallen tegen Nigeria (2-0), maar die weigerde. Kalinic, die ontevreden was met zijn plek op de bank, stelde dat hij een rugprobleem had. "Ik heb de situatie geaccepteerd en daarna mijn beslissing genomen. Ik heb alleen fitte en gezonde spelers nodig", stelt de keuzeheer, die het toernooi vervolgt met 22 spelers.

  Plaats een reactie

  SD +9406
  maandag 18 juni 2018 om 10:32
  Als speler weet je dat zoiets kan om vaart uit thet spel te halen, om tijd te rekken ... maar toch moet il die speler proficiat wensen voor zijn lef en zijn eergevoel.
  Vind ik leuk
  Geertvdd +3071
  maandag 18 juni 2018 om 11:02
  Lef en eergevoel? Lompheid en narcisme zou beter op zijn plaats zijn...
  Vind ik leuk
  Daydreamer +4785
  maandag 18 juni 2018 om 12:17
  Eergevoel, het is een kwaliteit die je blijkbaar overmatig moet bezitten om topvoetballer te worden... :)
  Vind ik leuk
  maandag 18 juni 2018 om 10:33
  Is ook logisch dat Mandzukic voorkeur krijgt ookal ben ik er geen fan van maatr heeft toch een grotere naam dan Kalinic.
  Vind ik leuk
  kasper90 +255
  maandag 18 juni 2018 om 12:05
  als alle bankzitters zo zouden reageren, dan blijft er geen een ploeg overeind, sterspeler of niet, de basisspelers hebben ook rust nodig, dus bankzitter wil niet direct zeggen dat je zoveel minder bent, anders zit je niet tussen de 23
  Vind ik leuk
  maandag 18 juni 2018 om 13:10
  Ik weet ook niet wat lef en eergevoel hiermee te maken hebben, eerder arrogant en oerdom. Misschien is er meer aan de hand, maar het blijft niet slim om te weigeren.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws