Cercle-fans spuwen Verlinden meteen uit: Dat kan ik niet veranderen

Cercle-fans spuwen Verlinden meteen uit: "Dat kan ik niet veranderen"

16-06-2018 15:40
4

Cercle Brugge joeg onlangs de supporters tegen zich in het harnas. De reden: Dany Verlinden, icoon van stadsgenoot Club Brugge, gaat er aan de slag als keeperstrainer. Verlinden verwacht dat die storm snel gaat liggen.

Verlinden had zulke reacties wel verwacht. "Ik begrijp dat het gevoelig ligt. Maar ik kan die reacties plaatsen. Als ik bij Cercle goed werk, dan spreekt over drie maanden niemand meer over vroeger", stelt hij in Het Nieuwsblad.

Hij is ook lang niet de eerste die voor beide clubs werkt. "Zoveel spelers werkten zowel voor Club als Cercle: Borkelmans, Staelens, Smolders… Mijn verleden kan ik niet veranderen, maar ik geloof in dit project. Met Nardi en Van Damme zijn er twee ­talentvolle keepers die ik - ook in opdracht van ­Monaco - moet klaarstomen en Vandenbussche heeft al zijn ervaring."

Echt een goede band met Club heeft hij sowieso niet meer. "Weet je, ik was zes jaar weg uit het Belgische voetbal en de laatste jaren bekeek ik ook de titels van Club vanop afstand. Club had me zes jaar geleden niet meer nodig, hé. Daar had ik het moeilijk mee omdat ik altijd trouw ben aan mijn werkgever.”