Franse sterrenploeg stelt teleur in uitzwaaiduel, magere zege voor Spanje

Franse sterrenploeg stelt teleur in uitzwaaiduel, magere zege voor Spanje

09-06-2018 23:08

Met een minimale zege op Tunesië op zak maakt Spanje zich op voor het WK in Rusland. In Krasnodar werd het zaterdag 1-0. Iago Aspas tekende voor de enige en dus winnende treffer. Frankrijk wist niet van de Verenigde Staten te winnen: 1-1. 

Tunesië - Spanje 0-1
Met grote namen als David de Gea, Sergio Ramos, Andrés Iniesta, David Silva en Isco in de basis ging iedereen uit van een simpele zege voor Spanje tegen Tunesië. Dat viel tegen: het duurde liefst 84 minuten voordat er gescoord werd. Met zijn eerste interlandgoal bezorgde Celta de Vigo-spits Aspas zijn land een zege. Onder meer Diego Costa en Marco Asensio vielen na de pauze in.

Volgende week vrijdag begint voor Spanje het WK met de kraker tegen Portugal. Voor Tunesië staat op maandag 18 juni de clash met Engeland op het programma. De Rode Duivels nemen het vijf dagen later op tegen Tunesië.

Frankrijk - VS 1-1
De uitzwaaiwedstrijd van Frankrijk voor eigen publiek verliep teleurstellend. Amerika deed het goed en kwam op slag van rust zelfs brutaal op voorsprong. Julian Green schoot van dichtbij langs goalie Hugo Lloris. 

Na de pauze bracht bondscoach Didier Deschamps onder meer Ousmane Dembélé, Nabil Fekir en Thomas Lemar in de ploeg. Verder dan één doelpunt kwam de thuisploeg niet. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal scoorde wonderkind Kylian Mbappé. 

Over exact een week beginnen Les Blues aan het WK met een wedstrijd tegen Australië, dat onder leiding staat van bondscoach Bert van Marwijk.