Nog geen kinderwens bij Mertens: Heeft me heel wat blessureleed gespaard

Nog geen kinderwens bij Mertens: "Heeft me heel wat blessureleed gespaard"

07-06-2018 23:35
6

Dries Mertens en Kat Kerkhofs hadden even relatieproblemen, maar zijn inmiddels terug gelukkig in Napels. Het koppel heeft nog geen kinderen. Die lijken er ook niet meteen aan te gaan komen.

"De kindjes van mijn broer waren hier eens op bezoek. Om 7u ’s ochtends stonden ze aan mijn bed. Dat voelde ik écht op training. Ergens ben ik dus blij dat ik op dit moment geen kinderen heb. Dat heeft me wel wat blessureleed bespaard", lacht hij in het programma 'Dries Mertens: God in Napels' op Eén.

Mertens woont inmiddels al enkele jaren niet meer in België. In Italië geniet hij van het goede leven. "Of Napels meer thuis is dan België? Op dit moment wel. Ik zit hier nu vijf jaar, hé. En ik ben jammer genoeg bijna nooit in België", zegt hij.

Toch is er één minpuntje: het gebrek aan familie. "Tuurlijk mis je de familie. Ik zie bijvoorbeeld de kindjes van mijn broer -van het tweede kindje ben ik peter- zelf amper opgroeien. De kinderen snappen wel dat ik voetballer ben en naar het buitenland moet, maar de laatste tijd merk ik wel dat ze dan bij de mama gaan zitten. Ze willen dan even niet meer met mij praten. Dat is wel een beetje moeilijk. Toch zal ik voetballer blijven tot ik het fysisch niet meer aankan", vertelt hij.