Einde voor Alderweireld? 'Tottenham gaat voor man van 50 miljoen euro'

Einde voor Alderweireld? 'Tottenham gaat voor man van 50 miljoen euro'

06-06-2018 21:39
3

Marcel Brands (Everton) strijdt met Daniel Levy (Tottenham Hotspur) om de handtekening van Jamaal Lascelles. Om de nek van de verdediger van Newcastle United hangt echter een flink prijskaartje.

In principe wil Newcastle Lascelles niet laten gaan, maar The Northern Echo vraagt zich af of de club daar nog steeds zo over denkt bij een bod van vijftig miljoen euro. The Magpies kunnen de komende weken waarschijnlijk een groot aantal aanbiedingen verwachten voor Lascelles, nu Tottenham serieus geïnteresseerd is in de verdediger.

The Northern Echo schrijft dat Everton Newcastle wil 'testen' met een bod van dertig miljoen pond (omgerekend 34 miljoen euro). De kans dat Newcastle dat gaat accepteren is zeer klein.

Duidelijk is niet hoever Everton wil gaan voor Lascelles, maar concurrent Tottenham heeft in ieder geval wel het geld om te voldoen aan de vraagprijs van Newcastle, die dus rond de vijftig miljoen euro lijkt te zijn. Daarnaast kan Tottenham Lascelles Champions League-voetbal bieden, iets wat Everton en Chelsea, dat eveneens geïnteresseerd is, niet kunnen.

Vooralsnog lijkt Tottenham Everton een stap voor te zijn. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege het toekomstperspectief. Tottenham is alvast op zoek naar een vervanger van Toby Alderweireld. Van hem wordt verwacht dat hij deze zomer vertrekt uit Londen.