In de hele verdomde persconferentie kon er geen glimlach af bij hem

"In de hele verdomde persconferentie kon er geen glimlach af bij hem"

26-05-2018 08:30
6

Over de niet-selectie van Radja Nainggolan is er deze week heel wat inkt gevloeid. Filip Joos volgt het op de voet en vreest de sportieve neergang van de middenvelder.

In De Standaard drukt hij die bezorgdheid uit. "Het valt te vrezen dat de sportieve neergang is ingezet, dat we later, terugblikkend op zijn carrière, zullen zeggen: vanaf toen ging het bergafwaarts. Het moet niemand verbazen als hij straks het topvoetbal vaarwel zegt en voor makkelijk verdiende Chinese centen kiest, in navolging van, o ironie, Axel Witsel."

Nainggolan past volgens Joos vooral niet bij het imago dat de bondscoach voor ogen heeft. "Hij maakt brandhout van het ideaalbeeld van de ascetische topsporter, kan niet zonder sigaret en alcohol. En dat de uren slaap vóór middernacht dubbel zouden tellen, is volgens Radja een bakerpraatje. De bondscoach is altijd vriendelijk, maar ook streng in de leer. In die hele verdomde persconferentie maandag kon er geen glimlach af."

Martinez kan Nainggolan niet controleren. "Hij is voor Martinez onbevattelijk, op maar zeker naast het veld, en dus regeert de angst, kwam hij met een uitvlucht. Nainggolan is Martinez te rauw en te ruw, leeft in een wereld die hij niet kan verzoenen met de zijne. Angst voor het onbekende, dat is het. En nu maar hopen dat Martinez die aflegt in Rusland, want dat is wat de natie van hem verwacht: het onbekende. To boldly go waar geen van zijn voorgangers ooit raakte, de finale van de wereldbeker."