UPDATE: 'Nog altijd geen witte rook, binnen 48 uur wel uitsluitsel over Genkenaar'

UPDATE: 'Nog altijd geen witte rook, binnen 48 uur wel uitsluitsel over Genkenaar'

09-06-2018 23:03
7

KRC Genk zal komende zomer opnieuw op zoek moeten naar een nieuwe verdediger. Het lijkt al zeker één sterkhouder te gaan verliezen. Omar Colley is op weg naar Italië.

De interesse van Sampdoria in Colley is al een tijdje bekend. Volgens onder andere Gianluca Di Marzio en Calciomercato zou de deal met Genk nu zelfs al helemaal rond zijn. Colley vertrekt binnen enkele weken naar Italië.

Heel wat geld verdienen de Limburgers niet aan de 25-jarige verdediger. Aanvankelijk vroeg Genk nog meer dan tien miljoen euro voor Colley. Sampdoria kon de prijs echter drukken tot een bedrag tussen de vijf en zes miljoen euro.

Aangezien het contract van Colley volgend seizoen afloopt en hij niet geneigd is om dat te verlengen, zag Genk zich genoodzaakt om akkoord te gaan met de lagere som.

Update 07/06 23.21 uur: De transfer van Colley zou binnenkort snel officieel bekend gemaakt kunnen worden. Volgens Di Marzio ontvangt Genk uiteindelijk 7,5 miljoen euro voor de verdediger. Dat bedrag zou nog met twee miljoen euro aan bonussen kunnen verhogen.

Update 09.06 23.03 uur: Colley is nog altijd geen speler van Sampdoria. De elfvoudig international van Gambia heeft volgens Italiaanse bronnen al wel zijn medische testen afgelegd bij de club van Dennis Praet. Naar verluidt is het maximaal 48 uur wachten totdat de deal helemaal is afgerond.