OFFICIEEL: Atlético Madrid slaat toe en haalt weggestuurde international terug

OFFICIEEL: Atlético Madrid slaat toe en haalt weggestuurde international terug

Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 om 15:00do 24-05-2018 om 15:00

Atlético Madrid heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De Europa League-winnaar neemt de 21-jarige Rodrigo Hernández, beter bekend als Rodri, over van Villarreal.

Dat bevestigt Atlético donderdag via de officiële kanalen. Rodri tekent in Madrid een vijfjarig contract, wat hem tot de zomer van 2023 aan de club bindt. De 21-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen indruk bij Villarreal en debuteerde eind maart in de nationale ploeg tijdens de oefeninterland tegen Duitsland (1-1).

Bij Atlético, dat naar verluidt twintig miljoen euro betaalt, keert Rodri terug op het oude nest. Hij speelde zes jaar in de Madrileense jeugdopleiding, maar werd in 2013 weggestuurd vanwege zijn matige fysiek. Door een groeispurt meet Rodri nu 1,90 meter.

Eind 2015 maakte de Spaanse middenvelder zijn debuut in de hoofdmacht van Villarreal en dit seizoen miste hij slechts één competitiewedstrijd van de nummer vijf van de Primera División. De middenvelder veroverde in het afgelopen seizoen de meeste ballen van alle spelers in Spanje. Daarnaast is hij de nummer drie op de lijst met meeste geslaagde passes.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws