VP Awards 2018: de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2018: de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League

Gepubliceerd: dinsdag 22 mei 2018 om 10:00di 22-05-2018 om 10:00

Na tien maanden vol actie heeft de Jupiler Pro League, op de strijd om het laatste ticket na, haar deuren gesloten. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze coach een 4-2-3-1 uit. Deze dinsdag deel zeven: de beste rechtsbuiten.

Thomas Buffel (KRC Genk)
De ouderdomsdeken uit ons zestal werkte een wat minder opvallend seizoen af dan de voorbije jaren. Toch blijft de 35-voudige Rode Duivel een belangrijke spil in het Genkse aanvalswerk, niet alleen vanwege zijn zuivere techniek, maar minstens evenzeer door zijn ervaring. Op 37-jarige leeftijd startte de Bruggeling toch nog negentien keer in de basis.

Mehdi Carcela (Standard Luik)
De wintermercato bracht Sclessin geweldig nieuws: publiekslieveling Carcela keerde (voor de tweede keer) terug bij Standard. In vier maanden tijd liet de Marokkanse Belg haast voortdurend zien dat hij qua talent zijn gelijke niet kent op onze velden. De wederopstanding van de Rouches valt voor een groot deel op zijn conto te schrijven.

Nill De Pauw (Zulte Waregem)
Niet alle zomertransfers van Essevee bleken voltreffers, maar over De Pauw kan niemand aan de Gaverbeek klagen. De pijlsnelle rechtsbuiten, gepokt en gemazeld na een avontuurtje in de Ligue 1, brengt het spel van Francky Dury heel wat bij met zijn diepgang. Vroeger was scoren een probleem voor De Pauw, in deze jaargang zette hij toch vijf keer de netten bol.

Guus Hupperts (Sporting Lokeren)
In zijn tweede jaar op Daknam zette de Nederlander duidelijk een stap voorwaarts. Zijn combinatie van snelheid, diepgang en technisch vermogen charmeert Peter Maes. Bovendien mag Hupperts met zijn zes doelpunten, waarvan weliswaar vier in Play-Off 2, ook over zijn product niet klagen. Enkel in zijn topseizoen bij Roda JC (2013-2014) stond hij vaker aan het kanon.

Samuel Kalu (KAA Gent)
De Nigeriaan liet eerder al voldoende vlagen van zijn klasse zien. Onder Yves Vanderhaeghe wist Kalu eindelijk een constante in zijn prestaties te leggen. In het tactische systeem van de voormalige Rode Duivel krijgen de vleugels veel meer vrijheid dan onder Hein Vanhaezebrouck. Daar heeft Kalu optimaal van geprofiteerd. Jammer genoeg leverde het hem geen WK-stek op.

Stallone Limbombe (Royal Antwerp FC)
De langst dienende speler bij The Great Old heeft er een metamorfose opzitten. In het begin moest trainer Laszlo Bölöni niet al te veel weten van Limbombe, maar geleidelijk aan pikte die het regime van de Roemeen op. Dat resulteerde in enkele demonstraties van zijn talent, vooral na Nieuwjaar. De razendsnelle en frivole winger vervolgt zijn opmars straks bij KAA Gent.

Wie vind jij de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.

Poll

Wie vind jij de beste rechtsbuiten uit de Jupiler Pro League?

(834 stemmen)

Plaats een reactie

Geofpurple +5642
dinsdag 22 mei 2018 om 11:36
Hoeft er daar een poll voor denk ik dan? Kwil geen brugge liefhebbers voor de borst stoten, maar Carcela wint dit toch hands down??
Vind ik leuk
RD +860
dinsdag 22 mei 2018 om 12:50
Het gaat over de Antwerpse Limbombe hé. Maar inderdaad, weinigen kunnen voetballen als Carcela.
Vind ik leuk
Geofpurple +5642
dinsdag 22 mei 2018 om 12:54
aja juist, Limbombe speelt natuurlijk op links. Dan lijkt me deze poll totaal overbodig. Toch bedankt op de rechtzetting. Blijkbaar een beetje verstrooid vandaag lol
Vind ik leuk
dinsdag 22 mei 2018 om 11:46
Kubo AA Gent
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws