Tijdens zijn eerste week als voorzitter deed Coucke iets unieks

"Tijdens zijn eerste week als voorzitter deed Coucke iets unieks"

19-05-2018 12:12
7

Marc Coucke is nu al enkele weken de voorzitter van RSC Anderlecht. Met Michel Verschueren kan de zakenman meer dan door één deur. De twee hebben elkaar gevonden. In Het Nieuwsblad is de voormalig manager van paars-wit dan ook vol lof over de nieuwe grote baas. 

"Tijdens zijn eerste week als voorzitter deed Marc iets unieks", stelt Verschueren. "Hij nodigde Paul Van Himst, Eddy Merckx en Mister Michel uit in de Saint-Guidon en zei: Jullie zijn de drie wijzen van Anderlecht. Pas op, ik beschouw me nu niet als een homo ­sapiens die alles weet, maar het deed mij wel plezier."

Volgens Verschueren heeft Coucke het beste voor met Anderlecht en zijn fans. "Net zoals ik indertijd de fans in het stadion comfort wou bieden met de loges, wil Coucke de fans comfort bieden in heel het sta­dion. Bij Marc voel ik vriendschap en respect. D'ailleurs, zijn vader - een Gentse apotheker - was een bewonderaar van mij toen ik nog RSCA-manager was en kende mij uit de krant. Marc zelf leerde ik kennen via ­Twitter."