Exit Sa Pinto: 'Team van Preud'homme inclusief twee Anderlecht-mannen staat klaar'

Exit Sa Pinto: 'Team van Preud'homme inclusief twee Anderlecht-mannen staat klaar'

Gepubliceerd: zaterdag 19 mei 2018 om 06:45za 19-05-2018 om 06:45

Zondag staan in de Jupiler Pro League de laatste wedstrijden van Play-Off 1 op het programma. Charleroi - Standard wordt het laatste duel van Ricardo Sa Pinto als trainer van de Rouches. Volgens Sportwereld wordt Michel Preud'homme volgende week voorgesteld als nieuwe T1. Het team rond hem is ook al klaar.

Het is al een heel tijdje duidelijk dat Preud'homme op weg is naar Luik. Zelfs als Sa Pinto op de tweede plaats eindigt, is dat naast het winnen van de Beker van België onvoldoende om post te blijven. De trainer wordt bedankt voor bewezen diensten.

In de wandelgangen wacht Preud'homme met zijn team. De man die eerder al kampioen werd met Standard en Club Brugge neemt zoals verwacht Emilio Ferrera mee naar Luik. Ferrera was dit seizoen bij Anderlecht verantwoordelijk voor de jeugd.

Nog een Anderlecht-man
Opvallend, niet alleen Ferrera wordt wegplukt in Brussel. Ook Patrick Asselman (49) verlaat Anderlecht volgens de krant voor Standard. Bij de beloften van paars-wit was Asselman dit seizoen de assistent van Ferrera. In Luik wordt Asselman videoanalist. 

Preud'homme denkt aan Jan Vansteenberghe als keeperstrainer. Momenteel is de man met Anderlecht en Club Brugge-verleden aan de slag bij Roeselare.

T3 Eric Deflandre en fysiektrainer Kevin Miney mogen van 'het team Sa Pinto' op post blijven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wie is de beste trainer voor Standard?

Preud'homme
49%
Sa Pinto
51%
(1821 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws