Bewijzen in 1B: In Brugge heb ik nooit met de eerste ploeg mogen meedoen

Bewijzen in 1B: "In Brugge heb ik nooit met de eerste ploeg mogen meedoen"

17-05-2018 23:08

KV Mechelen deed de voorbije weken uitstekende zaken met Club Brugge. In de persoon van zowel Nikola Storm als Laurent Lemoine plukte het twee jonge, Belgische talenten weg in de West-Vlaamse hoofdstad. Die laatste staat alvast te trappelen om zich te bewijzen.

Lemoine is een jeugdproduct van Blauw-Zwart, maar minuten maken in het A-elftal is hem niet gelukt. Een uitleenbeurt aan SV Roeselare bracht soelaas, want in Eerste Klasse B werkte de verdediger zich op tot basiskracht. Dat statuut hoopt hij te behouden bij KV Mechelen. "De ambitie is duidelijk: kampioen spelen en terugkeren naar 1A", windt hij er geen doekjes om op de website van Malinwa. "KV Mechelen is een club die altijd tot de betere clubs in 1A moet behoren."

"Zelf wil ik ook in de hoogste divisie spelen", gaat hij verder in op zijn persoonlijke ambities. "Op het einde van afgelopen seizoen bij Roeselare had ik het gevoel dat ik klaar was voor die stap. Eerst en vooral heb ik het voetbal in 1B leren kennen. En de manier van spelen bij de A-kern, want in Brugge heb ik nooit met de eerste ploeg kunnen meedoen. Het was een leerrijk jaar, zowel op fysiek als technisch vlak ben ik geëvolueerd. Zoveel zelfs dat ik me echt klaar voel voor deze uitdaging bij KV Mechelen."