VP Awards 2018: de beste doelman uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2018: de beste doelman uit de Jupiler Pro League

Gepubliceerd: maandag 14 mei 2018 om 10:00ma 14-05-2018 om 10:00

Na tien maanden vol actie sluit de Jupiler Pro League straks haar deuren. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze veldcoach een 4-2-3-1 uit. We beginnen bij het begin: de beste doelman.

Sinan Bolat (Royal Antwerp FC)
Lange tijd stond de Turkse Belg bovenaan met het meeste aantal clean sheets. Aangezien Antwerp in 2018 minder presteerde, zakte Bolat in dat klassement weg, maar zijn impact was een heel seizoen lang groot. De voormalige doelpuntenmaker in de Champions League ging nooit in de fout en pakte uit met enkele cruciale saves.

Lovre Kalinic (KAA Gent)
De reus van de Buffalo’s wordt al jaren begeerd door clubs van over het Kanaal. Gezien zijn lengte (2,01 m) is dat niet verwonderlijk, maar ook op technisch vlak is de Kroaat behoorlijk onderlegd. Eén op één valt Kalinic moeilijk te kloppen. Geen wonder dat niemand in ons land vaker de nul op het bord hield.

Thomas Kaminski (KV Kortrijk)
Bij RSC Anderlecht waren er te veel sceptici om door te breken. Die krijgen nu lik op stuk, want Kaminski presteerde uitstekend deze jaargang. Hoewel onder Glen De Boeck vooral de offensieve sector belicht werd, mag het puike werk van de doelman niet vergeten worden. Met zijn katachtige reflexen trok hij KVK geregeld over de schreef.

Guillermo Ochoa (Standard Luik)
Met heel wat bombarie kondigden de Rouches afgelopen zomer de komst van Mexicaanse halfgod Ochoa aan. De veteraan liet bij momenten vlagen van zijn klasse zien, al liet hij ook enkele foutjes noteren. Desondanks staat de meerwaarde van de 91-voudige international, straks actief in Rusland, buiten kijf.

Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi)
You love him or you hate him, zo lijkt het wel.  Sommige waarnemers zien in Penneteau een topkeeper, anderen vinden het maar een grabbelaar. Feit is dat de Fransman nu vier jaar een vaste waarde is bij een club die stilaan niet meer weg te denken valt uit Play-Off 1. Al wisselen geniale ingrepen zich nog steeds af met bizarre interventies.

Matz Sels (RSC Anderlecht)
Een kandidaat voor een vliegtuigticket richting Rusland, want bondscoach Roberto Martinez heeft de knoop over de derde doelman nog niet doorgehakt. Zijn prestaties van de laatste maanden zullen Sels alvast een boost geven. De ex-Buffalo pakte met de regelmaat van de klok uit met een klasseparade.

Wie vind jij de beste doelman uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.

Poll

Wie vind jij de beste doelman van het seizoen?

(1308 stemmen)

Plaats een reactie

Crusader +1563
maandag 14 mei 2018 om 10:24
Moeilijke keuze maar gekozen voor Kalinic van Gent..
Jammer dat er geen van de kampioen tussen staat :P
Vind ik leuk
Garland +5371
maandag 14 mei 2018 om 10:34
Thans keuze genoeg.
Vind ik leuk
Crusader +1563
maandag 14 mei 2018 om 11:44
Niet echt keuze hoor...
Aantal doelmannen wel maar niet waardig genoeg om hier tussen te staan...
Vind ik leuk
Garland +5371
maandag 14 mei 2018 om 11:52
Dat was het grapje. Er waren genoeg doelmannen van Brugge dit jaar. :-)
Vind ik leuk
maandag 14 mei 2018 om 12:09
Beste VP,
Bolat is helemaal niet weggezakt in het klassement van de clean sheets!
Hij staat mee eerste, samen met Kalinic, met 14 clean sheets!
Het is Penneteau van Charleroi die achterop geraakt is.
Vind ik leuk
Geofpurple +5676
maandag 14 mei 2018 om 15:35
Kalinic zonder discussie
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws