Sa Pinto holde langs de lijn als een gedrogeerde cocaïneboer

"Sa Pinto holde langs de lijn als een gedrogeerde cocaïneboer"

22-04-2018 07:45
2

Ricardo Sa Pinto is de laatste weken uitstekend bezig met Standard. Na de bekerzege zou Standard nu ook nog tweede kunnen worden en dus een Champions League-ticket pakken. Het opvliegende gedrag van de Portugees en zijn reactie na de match tegen Anderlecht vallen echter niet goed bij columnist Nico Dijkshoorn.

In Het Nieuwsblad vertelt de Nederlander dat hij Sa Pinto een belachelijke figuur vindt. "Hij werkt vooral op mijn lachspieren. Als je hem voor het eerst ziet, denk je dat er iemand naast je staat die meedoet aan de Knight Rider Lookalike Contest. Ricardo Sa Pinto ziet er permanent uit als een B-acteur uit de oeroude serie Miami Vice. Als je in een film iemand voorbij ziet lopen met het uiterlijk van Ricardo Sa Pinto, dan weet je dat hij een uur later ergens op de bodem van de zee ligt, netjes in een vat beton gegoten."

Dijkshoorn moest dan ook lachen om zijn aanvaring met Karim Belhocine, assistent-coach bij Anderlecht. "Het werkt onbedoeld komisch als juist hij ons gaat uitleggen wat het verschil is tussen echte mannen en vrouwen. Echte mannen hebben ­namelijk geen jasjes aan van Italiaanse lamswol. Echte mannen dragen geen schoenen die je door zes man om je voeten moet laten lepelen. Echte mannen dragen hun haar gewoon precies zoals het uit hun hoofd groeit en zitten niet om de twee dagen bij de kapper om het kapsel te laten föhnen als een jonge leeuw."

Sa Pinto liet nog weten dat alles terug koek en ei tussen hem en Belhocine, want ze zijn geen vrouwen. "Ik kan mij voorstellen dat sommige vrouwen heel even aanstoot hebben genomen aan de tekst van Ricardo Sa Pinto, maar dan zie je hem in de tweede helft weer als een gedrogeerde cocaïneboer langs een enorme witte lijn hollen en dan denk je: Ach, laat zitten. Hij weet niet beter."