Ronaldo hakt Real Madrid naar laat gelijkspel: landstitel definitief onhaalbaar

18-04-2018 23:31

Real Madrid heeft dankzij Cristiano Ronaldo op de valreep de zesde nederlaag van het Primera División-seizoen afgewend. In eigen huis werd het 1-1 tegen Athletic Bilbao.

Real Madrid begon met een sterke basiself aan de thuiswedstrijd tegen de Basken, maar het aardige spel van de laatste weken kwam woensdagavond niet uit de verf. Na veertien minuten werd het 0-1 voor Athletic Bilbao. Iñaki Williams wipte de bal stijlvol over doelman Keylor Navas.

Vooral in de tweede helft klopte Real hardhandig op de deur van Athletic Bilbao, maar doelman Kepa Arrizabalaga, die nog steeds nadrukkelijk wordt gelinkt aan een move naar de Spaanse hoofdstad, hield knap de nul. Hij oogstte zelfs applaus na een redding op een schot van Marco Asensio. Vier minuten voor tijd dwong Real Madrid alsnog een punt af. Ronaldo devieerde met de hak een schot van Luka Modric achter Kepa.

Door het gelijkspel blijft Real de nummer drie van de Primera División met 68 punten. Dat zijn er drie minder dan nummer twee Atlético Madrid en vijftien minder dan koploper FC Barcelona. De Catalanen kwamen dinsdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo.