Joos denkt aan sensationele kandidaat voor WK: Beter dan Ciman, beter dan Boyata

Joos denkt aan sensationele kandidaat voor WK: "Beter dan Ciman, beter dan Boyata"

16-04-2018 22:32
6

Standard beleefde een geweldig weekend. Door een late strafschop wonnen de Luikenaars van AA Gent (1-0) en bovendien ontdekten ze in Zinho Vanheusden een groeibriljant. De jongeling leverde een puike prestatie, zag men ook in Extra Time.

Franky Vander Elst was bijzonder onder de indruk. "Hij is net terug uit een zware blessure, maar leverde meteen een schitterende wedstrijd af", vertelt hij. "Stevig in duel en altijd vooruit verdedigen. Dat vond ik zeer opvallend, want dat doet hij heel erg goed. Hij wacht niet af en durft. In mijn twee jaar bij de U19 was hij één van de meest gedrevenen. Ik vraag me echt af: waar komt deze jongen uit?"

Filip Joos deed er nog een schepje bovenop. De journalist kijkt nu al naar de Rode Duivels. “Als je dit ziet … Hij is beter dan Ciman. Hij is beter dan Boyata. Het is ridicuul om dat nu al te zeggen na één match, maar tegelijk … Stel dat er iets gebeurt achterin. Wat je hier ziet, is toch zeer zeldzaam op Belgisch niveau? Ik denk maar aan Origi op het vorige WK. Dat was ook een wit konijn uit een hoge hoed", vergelijkt Joos.