Vanhaezebrouck moet verder zonder sleutelspeler: Hij speelde bijna alles bij mij

Vanhaezebrouck moet verder zonder sleutelspeler: "Hij speelde bijna alles bij mij"

30-03-2018 14:19
2

RSC Anderlecht begint zondag aan Play-Off 1 met een thuiswedstrijd tegen AA Gent. Hein Vanhaezebrouck moet het wel stellen zonder zijn rechterflankspeler Dennis Appiah, out is tot het einde van het seizoen.

"Toen ik hier aankwam was de linkerflank dun bezet, nu zitten we met problemen op rechts. We zijn met Najar, Sowah en Appiah drie spelers kwijt", vertelde de coach van paars-wit tijdens een persconferentie. "Dat is heel vervelend, want Appiah was een speler die onder mij bijna alle matchen heeft gespeeld.

"En hij deed het goed met een zestal assists. Met die cijfers behoort hij tot de beste rechtsachters, ondanks wat men van Appiah mag beweren. Bovendien heeft hij vorig seizoen negen van de tien wedstrijd gespeeld in Play-Off 1. Hij heeft dus al die ervaring. Dat is voor ons een aderlating, maar het is aan de andere jongens om op te staan."

Eén van die spelers kan weleens Andy Najar zijn. De Hondurees is bijna speelklaar na een lange revalidatie. "Misschien kunnen we hem in de loop van Play-Off 1 nog recupereren, maar je moet altijd rekening houden met zijn gebrek aan matchritme.Dat is noodzakelijk voor jongens die lang buiten strijd zijn geweest. Zeker om het niveau te halen dat nodig is in Play-Off 1."

Lees ook: Vanhaezebrouck moet verder zonder sleutelspeler: "Hij speelde bijna alles bij mij"