Van Gaal sneert: Hij denkt dat hij de leider van Bayern is, maar dat is niet zo

Van Gaal sneert: "Hij denkt dat hij de leider van Bayern is, maar dat is niet zo"

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 10:27zo 18-03-2018 om 10:27

Louis van Gaal volgt zijn oude club Bayern München nog altijd op de voet. De ex-bondscoach is enthousiast over het werk van trainer Jupp Heynckes, maar zal waarschijnlijk nooit de beste vrienden worden met Uli Hoeness.

"Wat Jupp laat zien bij Bayern is fantastisch", zegt Van Gaal tegen BILD. "Hij is de leider van het team, al denkt Uli Hoeness altijd dat hij dat is. Maar dat is niet zo, want de trainer is altijd de leider. Jupp maakt het verschil met zijn persoonlijkheid, zijn filosofie en zijn houding richting de spelers."

Toch begrijpt Van Gaal dat Heynckes aan zijn laatste maanden bezig is in de Allianz Arena. "Als hij na dit seizoen stopt, is hij een God in Beieren." De Nederlander mengt zich ook in de discussie over een opvolger. Hij kan het niet laten om daarbij een sneer uit te delen aan Hoeness, die zich volgens hem met de opstelling bemoeide. "Een jonge coach kan daar beter mee omgaan dan een ervaren trainer."

"Julian Nagelsmann bijvoorbeeld", vervolgt Van Gaal. "Hij heeft nog geen prijzen gewonnen als trainer. Hij zit in een andere fase van zijn carrière dan Carlo Ancelotti, die bijna alles gewonnen heeft en daardoor niet alles deed wat Uli en Kalle (bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge, red.) wilden. Succesvolle coaches willen niet dat hun bazen zich met hun werk bemoeien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws