Anderlecht ziet in Iraniër zijn gedroomde spits: ''We hebben contact''

Anderlecht ziet in Iraniër zijn gedroomde spits: ''We hebben contact''

Gepubliceerd: vrijdag 23 februari 2018 om 18:46vr 23-02-2018 om 18:46

Het binnenhalen van een nieuwe spits had in januari absoluut de hoogste prioriteit. Sportief manager Herman Van Holsbeeck faalde echter in deze missie. Deze zomer moet er alsnog een aanvalsleider worden aangetrokken en mogelijk komt deze uit de Zweedse competitie.

Anderlecht heeft namelijk het vizier gericht op Saman Ghoddos van het Zweedse Östersund, de Europa League-revelatie die afgelopen donderdag nog stuntte met een 1-2 zege bij Arsenal. Voorzitter Daniel Kindberg heeft aan Fotboll Direkt bevestigd dat paars-wit interesse toont. ''We hebben contact. Ik niet persoonlijk, maar er is interesse van Anderlecht'', sprak hij duidelijke taal.

Het zal voor de Brusselaars echter geen gemakkelijk opgave worden om de in Zweden geboren Iraniër te strikken. Kindberg laat weten dat Ghoddos ook door grotere clubs op de voet wordt gevolgd. ''Ik heb het grootste respect voor Anderlecht, het is een ongelooflijk aardige club. Maar zoals gezegd zijn er ook grotere clubs in beeld'', aldus Kindberg.

Veel zal afhangen van het transferbudget dat toekomstig voorzitter Marc Coucke beschikbaar stelt. Östersund wil naar verluidt minimaal vijf miljoen euro ontvangen voor de 24-jarige spits. Voorzitter Kindberg houdt er wel rekening mee dat de waarde nog flink kan stijgen. Viervoudig Ghoddos maakt bijvoorbeeld een goede kans om met Iran naar het WK te gaan. 

Goaltjesdief
Ghoddos speelt sinds januari 2016 voor Östersund en heeft sinds zijn komst veel indruk gemaakt. Na 74 optredens staat de teller op 30 treffers en twintig assists. Mede dankzij zijn inbreng won Östersund, dat bezig is aan een opmerkelijk opmars in het Zweedse voetbal, ook voor de eerste maal de nationale beker. Vorige week legde Östersund zijn sterkhouder nog vast tot en met de zomer van 2020.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws