'Vreemd dat Antwerp straks met reuzekater achterblijft als het top-zes zou missen'

'Vreemd dat Antwerp straks met reuzekater achterblijft als het top-zes zou missen'

21-02-2018 15:35
1

Wie had een jaar geleden gedacht dat Royal Antwerp FC in een crisisje zou verkeren terwijl het zevende staat in de Jupiler Pro League? Het toont nog maar eens aan hoe snel de voetbalwereld verandert. Peter Vandenbempt vindt dat The Great Old niet te kritisch moet zijn voor zichzelf.

'Vreemd dat Antwerp, als het straks de top zes mist, met een reuzekater zal achterblijven, terwijl het eerste seizoen na de terugkeer eigenlijk een groot succes is geweest. Antwerp bleek op alle vlakken een aanwinst voor de hoogste klasse: infrastructureel met een nieuwe tribune, de unieke beleving op de Bosuil en een nochtans volledig nieuw elftal dat speelde met het mes tussen de tanden. Zo hebben ze dat in Deurne Noord graag', aldus de journalist in Sport/Voetbalmagazine.

'Daar kwamen dan nog eens de individuele klasse van Hairemans (waarom zat die in godsnaam drie wedstrijden op de bank?), Limbombe, Rodrigues of Ardaiz en de overlevingsdrang van de al vaak verstoten Owusu bij. Play-Off 1 leek ook een welverdiende beloning, maar ineens kan Antwerp niet meer winnen. De late tegengoals tegen Club Brugge waren een keerpunt, in het hoofd en de benen', verwijst Vandenbempt naar de eerste partij na de winterstop, toen RAFC in extremis een 2-0-voorsprong weggaf tegen de koploper.