Waasland-Beveren lijkt af te haken voor Play Off I na puntenverlies bij Moeskroen

18-02-2018 21:51

Waasland-Beveren lijkt af te haken in de strijd voor Play Off I. De troepen van Sven Vermant speelden zondagavond 2-2 gelijk op het veld van Excelsior Moeskroen.

Frank Defays zat voor de eerste keer op de bank bij de thuisploeg en dat leek Moeskroen te inspireren. Rotariu bracht zijn ploeg halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong na een knappe rush van Awoniyi. Nadien vertikte Moeskroen echter de score uit te diepen en dat brak hen zuur op. In de toegevoegde tijd van de eerste helft maakte Thelin gelijk met zijn vijftiende competitiegoal.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren steeds beter in de wedstrijd en via invaller Vanzo klom het weer op voorsprong. De middenvelder maakte zijn comeback na zestien maanden blessureleed en scoorde al na amper één minuut. Moeskroen zette daarna alles op alles en kon tijdens de slotfase gelijkmaken. Een eerste doelpunt van Godeau werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar één minuut later maakte Amallah alsnog gelijk.

Een pijnlijk gelijkspel voor Waasland-Beveren, dat op de tiende plaats blijft steken met 35 punten. Het verschil met de zesde in de stand (KRC Genk) is ondertussen al drie punten. Moeskroen is dankzij dit gelijkspel mathematisch gered.