Toch nog een extra optie voor Martinez op het WK? Tenzij hij wedstrijdritme wil

Toch nog een extra optie voor Martinez op het WK? "Tenzij hij wedstrijdritme wil"

17-02-2018 07:22

De kans dat Steven Defour op het WK in Rusland te zien is, is klein. De middenvelder van Burnley ging onlangs onder het mes. Toch gelooft Defour nog dat hij straks deel uit kan maken van de kern van Roberto Martinez.

Defour onderging een operatie aan zijn knie. Normaal kun je daarna maanden niet spelen, maar de Rode Duivel ziet dat wat anders. Hij gelooft nog in zijn WK-kansen, maar ook Martinez moet meewerken. "Kijk, als hij wil dat ik wedstrijdritme opdoe in de weken voor het WK, dan zal ik moeten passen", aldus Defour in de krant.

"Maar Lieven Maesschalck en de dokters sluiten niet uit dat ik 'fit' ben begin juni... - 't was een mooie, propere operatie, en het stukje kraakbeen was niet zó groot, 2,4 cm lang en 9 mm breed. (zucht) We zien wel, hé."

Defour gaat momenteel door een donkere periode. "Dit is nu wel écht niet prettig - vier maanden voor het WK, en na zó een goed seizoen met Burnley. Mentaal is het lastig. Zie mij zitten... Ik moet nu eerst zes weken op krukken lopen want ik mag niks van druk zetten op de knie. Als ik in de zetel zit en ik moet een flesje water halen... - da's krukken bij elkaar scharrelen, als een oud ventje opstaan, pikkelen naar de frigo... Miserie."