Ik zal niets insinueren, maar kijk eens naar de programma's en de connecties

"Ik zal niets insinueren, maar kijk eens naar de programma's en de connecties"

27-01-2018 16:49
3

Dennis Van Wijk staat sinds deze week aan het roer bij KV Mechelen. Door de nederlaag tegen Royal Excel Moeskroen (0-2) kon hij de Antwerpenaren bij zijn debuut niet wegloodsen van de laatste plek. Het degradatiespook lijkt de Nederlander al stevig bevangen te hebben.

Op de persconferentie noteerde Sporza immers enkele straffe uitspraken van de KV-trainer. "Ik zal misschien een open deur intrappen ... Ik mag dit eigenlijk niet zeggen, want dan is er weer commotie", opende Van Wijk, waarna hij natuurlijk wel vertelde wat hij te vertellen had. "Kijk eens naar de programma's en de connecties. Wij hebben veel punten nodig om in eerste klasse te blijven, dat kan ik nu al zeggen."

"We hebben vorig jaar nog Kortrijk-Moeskroen gezien", verwijst hij naar de miraculeuze ontsnapping van de Henegouwers, mede dankzij een driepunter tegen een bijzonder slap Kortrijk. "Ik zal niets insinueren, maar wij moeten in principe alleen naar onszelf kijken en punten pakken. Want ik weet zeker dat Eupen punten zal pakken. We moeten niet bankieren op uitslagen van een ander, want dan kun je eens achter je oren krabben."

Verschil tussen noord en zuid
Nadien ging Van Wijk nog een stapje verder. "We hebben onszelf in een situatie gemanoeuvreerd waarbij we het momenteel niet meer in eigen handen hebben. Dat is het vervelende aan deze zaak. Op goodwill van een ander hoef je in Vlaanderen niet te rekenen. Maar ik heb ook in Wallonië gewerkt en daar zit het misschien een beetje anders", aldus Van Wijk. KV Mechelen krijgt nog verplaatsingen naar RSC Anderlecht, AA Gent en Standard te verwerken, terwijl Eupen van de traditionele G5 enkel Gent treft.