Gouden Schoen-koorts! Dit zijn de tien kanshebbers voor goal van het jaar

Gouden Schoen-koorts! Dit zijn de tien kanshebbers voor goal van het jaar

22-01-2018 12:27

Woensdag 7 februari komen we te weten wie de Gouden Schoen zal winnen. Op het gala wordt niet enkel de beste Voetballer van het Jaar gekozen, maar ook het Doelpunt van het Jaar. Dit zijn de tien genomineerden. Stemmen kan overigens op de website van Het Laatste Nieuws.

Alle doelpunten kan u ook op de website van Stadion bekijken.

1 en 2: Youri Tielemans (Anderlecht) tegen KV Oostende (19 februari)
Met twee pareltjes kon invaller Youri Tielemans nog voor puntengewin zorgen tegen KV Oostende. Zijn afstandsschoten, eentje met rechts en eentje met links, waren niet te stoppen voor de doelman.

3: Yuya Kubo (AA Gent) tegen KV Mechelen (12 maart)
Yuya Kubo heeft bij AA Gent al meermaals getoond dat hij het doel makkelijk weet te vinden. Soms gaat dat gepaard met een geweldig doelpunt, zo ook tegen KV Mechelen, waar hij vier selers van Malinwa aan de praat hield en toch nog wist te scoren.

4: Sofiane Hanni (Anderlecht) tegen KV Oostende (16 april)
Wedstrijden tegen KV Oostende lijken wel vaker voor mooie doelpunten van paars-wit te zorgen. Sofiane Hanni zorgde enkele maanden na de knappe treffers van Tielemans ook voor een pareltje. Silvio Proto was kansloos.

5: Elohim Rolland (KV Kortrijk) tegen Eupen (13 mei)
Het afstandsschot. Er zijn veel voorstanders, maar ook tegenstanders. Elohim Rolland behoort tot de eerste categorie. Met een bom verschalkte hij Hendrik Van Crombrugge.

6: Cristian Benavente (Charleroi) tegen Anderlecht (13 augustus)
Benavente liet dit seizoen al meermaals flitsen van zijn klasse zien. Op 13 augustus draaide hij de verdediging van Anderlecht helemaal tuureluurs. Dat doelpunt werd in Peru al verkozen tot 'Goal van het Jaar'. Binnenkort hier ook?

7: Ivo Rodrigues (Antwerp) tegen KV Oostende (27 augustus)
Bij de terugkeer van Antwerp in Eerste Klasse A was er al wat spektakel te beleven. Bijvoorbeeld in de doelpuntenkermis tegen KV Oostende. Het werd 3-4 en er werden ook enkele mooie doelpunten gemaakt. Bijvoorbeeld deze knappe treffer van Rodrigues.

8: Hassane Bande (KV Mechelen) tegen Zulte Waregem (28 oktober)
Volgend seizoen op weg naar Ajax, dit seizoen nog de uitblinker bij Malinwa. Bandé schitterde tegen Essevee met deze fantastische omhaal.

9: Ruud Vormer (Club Brugge) tegen Waasland-Beveren (19 november)
Voor Vormer kan het een echte prijzenavond worden. Hij is de topfavoriet voor de Gouden Schoen, maar scoorde mogelijk ook het Doelpunt van het Jaar. Al was het een echte teamgoal. Na mooi samenspel tussen Hans Vanaken en Anthony Limbombe kwam de bal tot bij Ruud Vormer, die afwerkte met een halve omhaal.

10: Alejandro Pozuelo (Racing Genk) tegen KV Mechelen (2 december)
De laatste kanshebber is Alejandro Pozuelo. Het was nog geen schitterend seizoen tot dusver voor de Spanjaard, maar dat kreeg begin december toch nog wat glans. Met een geweldige krul verschalkte hij Mechelen-doelman Colin Coosemans.