Anderlecht verliest geld door Bayat, KV Mechelen profiteert

Anderlecht verliest geld door Bayat, KV Mechelen profiteert

20-01-2018 07:27
2

Mogi Bayat lijkt wel de huismakelaar van RSC Anderlecht. Toch doet hij ook heel vaak zaken met andere Belgische clubs. Deze winter profiteerde KV Mechelen nog van het werk van Bayat.

Mechelen trok in januari onder meer Nicolas Verdier en Fabien Camus aan. Voor die transfers haalde Bayat alle de truken van de foor boven. Bij Mechelen zwemt men niet in het geld, maar dankzij Bayat kwam er toch budget vrij voor extra aanwinsten.

Alles begon met Silvère Ganvoula, die had KV Mechelen niet meer nodig. Normaal ging Malinwa de spits tot het einde van het seizoen huren van Anderlecht, maar had het na een paar maanden niet meer begrepen op Ganvoula. Het stuurde hem terug naar het Astridpark.

In principe moest KV Mechelen Anderlecht 450.000 euro betalen voor de huur van de spitsvoor een jaar, maar Het Nieuwsblad beweert dat het anders gelopen is. 'Dat probleempje werd opgelost door makelaar Mogi Bayat. Hij regelde de ontbinding van Ganvoula's huurcontract - KV kreeg een serieuze korting', schrijft de krant.

Wederdienst
Later mocht Bayat zijn spelers Camus en Verdier dan weer in Mechelen stallen als wederdienst. Iedereen tevreden. Bayat op kop.

Lees ook: Een tweede Bandé-verhaal bij Anderlecht: 'Standard heeft touwtjes in handen'