Een tweede Bandé-verhaal bij Anderlecht: 'Standard heeft touwtjes in handen'

Een tweede Bandé-verhaal bij Anderlecht: 'Standard heeft touwtjes in handen'

20-01-2018 06:59
6

RSC Anderlecht wil Jonathan Bolingi naar het Astridpark halen, maar dat wordt geen eenvoudige opdracht. De speler is momenteel eigendom van Standard en de Rouches staan niet te springen om de aanvaller naar Brussel te laten gaan. Paars-wit heeft dus nog werk voor de boeg, terwijl het Bolingi al in de rangen had kunnen hebben. 

Volgens Het Nieuwsblad werd Bolingi immers afgelopen zomer aangeboden bij Anderlecht. De Congolese club TP Mazembe - een ploeg waar Anderlecht goede banden mee heeft - stelde de spits voor aan paars-wit, maar in Brussel hapte men niet toe. TP Mazembe bood ook Merveille Bope Bokadi en Christian Luyindama aan, maar ook daarvoor paste Anderlecht. De drie trokken later naar Standard.

Ondertussen is Luyindama een sterkhouder in Luik, ligt Bokadi maanden in de lappenmand en doet Bolingi het meer dan aardig op huurbasis bij Moeskroen. Anderlecht hoopt deze zomer zijn fout recht te zetten en alsnog Bolingi aan te trekken, maar dat wordt geen eenvoudige opdracht. 

Terugkooprecht
Moeskroen heeft een aankoopoptie van één miljoen euro op Bolingi afgedwongen. Les Hurlus kunnen Anderlecht dus een hak zetten. Dat ook nog Standard, want dat heeft immers het terugkooprecht op de speler. Anderlecht moet dus geld op tafel leggen wil het Bolingi strikken. Een huur lijkt geen optie.

Afgelopen zomer kreeg Anderlecht ook Hassane Bandé aangeboden. De spits testte, maar werd doorgestuurd. Later ontpopte hij zich bij KV Mechelen. Anderlecht toonde interesse, maar Ajax haalde hem ondertussen voor tien miljoen euro naar Amsterdam.