Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Brugge terecht

"Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Brugge terecht"

Gepubliceerd: donderdag 18 januari 2018 om 10:45do 18-01-2018 om 10:45

Club Brugge swingt dit seizoen als nooit tevoren, en dat is ook op de tribunes te merken. Hugo Camps, columnist bij Het Laatste Nieuws, ziet in het Jan Breydelstadion de grandeur van sommige buitenlandse voetbaltempels.

Camps is duidelijk onder de indruk van Club. "Heel on-Belgisch zoals Club het stugge Charleroi wegzette, als een mes door de boter. Het was een delirium van aanvallend voetbal. Erop en erover, en toch technisch verfijnd. Wat een contrast met de brug der zuchten waar Anderlecht hangt te bungelen. De volgende titelhouder is bekend en straks komt daar nog een Gouden Schoen bovenop. Einde van het tijdperk zagen en zeuren."

Dat heeft Club allemaal te danken aan coach Ivan Leko. "De verdienste van Leko is niet gering. Hij blijft er uitzien als een boswachter met de muzikaliteit van een mompelend skelet, maar in de dug-out wordt hij een en al furie. En doet hij denken aan zijn voorganger Michel Preud'homme. Magiërs die uit de stilte zijn getreden en een design van kabaal hebben ontwikkeld. Ze schreeuwen er op los, maar het klinkt als psalmeren. Hitsige coaches van wie je elk moment moet vrezen dat ze bal en man gaan bespringen. Het resultaat liegt er niet om."

Camps vindt dan ook dat een reisje naar het buitenland niet meer hoeft. "We zijn verlost van die geïmproviseerde weekendtrips naar Barcelona, Manchester en Londen. Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Jan Breydel terecht. Virtuositeit en oogstrelend voetbal zijn terug thuis. Veel meer opwinding dan Club hebben Chelsea en Man United niet te bieden. Brugge speelt onafgebroken Europees."

Poll

Wordt Club Brugge kampioen?

(1031 stemmen)

Plaats een reactie

donderdag 18 januari 2018 om 10:58
Ja Hugo. Ja.

Mijn hart kleurt ook blauw zwart. Maar om ze te gaan vergelijken met Barcelona? Ja hoor. Een béétje chauvinisme mag, maar drijf het nu ook niet op de spits hé, kerel.

En Jan Breydel een 'Camp nou' noemen? Da's het helemaal op flessen trekken...

Laat ons zeggen dat er toch nog altijd een paar stappen tussen beide FCB's liggen.

Dank, mijn beste Hugo, voor je mooie woorden jegens Brugge. Maar ik wens je voor 2018 toch een béétje meer zin voor realiteit.

Ik dank u.
Met-de-pet, J.
Vind ik leuk
JODES +637
donderdag 18 januari 2018 om 11:31
Je las mijn gedachten, Jan. Ik werd er als FCB'er ook bij wijlen emotioneel van maar tegelijk dacht ik van... laat ons toch maar met beide voeten op de Vlaamse grond blijven... HC is een overdrijver in alle richtingen en hier drijft hij iets te ver mee op onze blauw-zwarte wateren... Al moet ik eerlijk toegeven dat ik dinsdagavond toch af en toe ook een "Barca-gevoel" had, maar ik hou dat dan wijselijk voor mezelf... Toffe reactie!
Vind ik leuk
Boerken +8027
donderdag 18 januari 2018 om 12:26
Anderzijds kun je ook zeggen, geniet van zijn mooie woorden want volgende week vergelijkt hij jan breydel met Guantánamo !
Vind ik leuk
ketje55 +2075
donderdag 18 januari 2018 om 11:35
Een dementerende oude zak: die kan enkel nog voor Het Laatste Nieuws werken, elders willen ze dat niet meer. Als je dit leest begrijp je waarom.
Vind ik leuk
blondel +3282
donderdag 18 januari 2018 om 14:11
Wel ketje,schrijf jij ook eens zo een mooi stukje.Laat zien dat jij nog niet dementeert.Maar je zal wel andere woorden moeten gebruiken dan de "woorden" die jij gebruikt.
Vind ik leuk
BS90 +4578
donderdag 18 januari 2018 om 11:52
Dat is Hugo eens positief, zit hij plots Brugge te vergelijken met Barcelona :)
Vind ik leuk
freeman +13414
donderdag 18 januari 2018 om 13:08
We hebben toch ook wel geweldig genoten van die laatste match ! In feite lang geleden dat we nog eens van leuke voetbal mochten genieten ! Hopelijk mag dit dan ook nog een hele tijd blijven duren ....
Vind ik leuk
ROBSON +3843
donderdag 18 januari 2018 om 23:46
enkele weken geleden klonk het nog totaal anders bij hc.
net als bij joos,degryse,snelders,de mos,raes,wuyts,de bilde,..........
who cares.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws