Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Brugge terecht

"Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Brugge terecht"

18-01-2018 10:45
7

Club Brugge swingt dit seizoen als nooit tevoren, en dat is ook op de tribunes te merken. Hugo Camps, columnist bij Het Laatste Nieuws, ziet in het Jan Breydelstadion de grandeur van sommige buitenlandse voetbaltempels.

Camps is duidelijk onder de indruk van Club. "Heel on-Belgisch zoals Club het stugge Charleroi wegzette, als een mes door de boter. Het was een delirium van aanvallend voetbal. Erop en erover, en toch technisch verfijnd. Wat een contrast met de brug der zuchten waar Anderlecht hangt te bungelen. De volgende titelhouder is bekend en straks komt daar nog een Gouden Schoen bovenop. Einde van het tijdperk zagen en zeuren."

Dat heeft Club allemaal te danken aan coach Ivan Leko. "De verdienste van Leko is niet gering. Hij blijft er uitzien als een boswachter met de muzikaliteit van een mompelend skelet, maar in de dug-out wordt hij een en al furie. En doet hij denken aan zijn voorganger Michel Preud'homme. Magiërs die uit de stilte zijn getreden en een design van kabaal hebben ontwikkeld. Ze schreeuwen er op los, maar het klinkt als psalmeren. Hitsige coaches van wie je elk moment moet vrezen dat ze bal en man gaan bespringen. Het resultaat liegt er niet om."

Camps vindt dan ook dat een reisje naar het buitenland niet meer hoeft. "We zijn verlost van die geïmproviseerde weekendtrips naar Barcelona, Manchester en Londen. Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Jan Breydel terecht. Virtuositeit en oogstrelend voetbal zijn terug thuis. Veel meer opwinding dan Club hebben Chelsea en Man United niet te bieden. Brugge speelt onafgebroken Europees."

No Poll