Wenger reageert: 'Sanchez-deal bijna rond, opvolger staat niet klaar'

Wenger reageert: 'Sanchez-deal bijna rond, opvolger staat niet klaar'

18-01-2018 10:37

De transfer van Alexis Sanchez naar Manchester United gaat er waarschijnlijk komen. Arsenal-manager Arsène Wenger acht de kans groot dat de Chileen 'binnen 24 uur' de overstap maakt naar de nummer twee van de Premier League.

Dat bevestigt Wenger volgens Sky Sports. Een deal tussen United en Sanchez lag naar verluidt al op tafel, maar Arsenal wilde graag Henrikh Mkhitaryan in de deal betrekken. De Armeniër wilde alleen de overstap maken naar The Gunners als de club zou voldoen aan zijn salariseisen. Wenger geeft nu groen licht en zegt dat het financiële gedeelte geen problemen gaat opleveren.

"Als het niet gaat gebeuren speelt hij zaterdag tegen Crystal Palace. Ik werk al dertig jaar aan transfers", wordt Wenger geciteerd door Manchester Evening News. "De kans is groot dat het in de komende 24 uur rond gaat komen, maar op dit moment kan alles ieder moment afbreken. Dat is hoe de transfermarkt werkt. Zolang het nog niet volledig rond is, moeten we accepteren dat dat kan gebeuren."

Ondertussen wordt ook Pierre-Emerick Aubameyang gelinkt aan een transfer naar Arsenal. De Gabonese spits van Borussia Dortmund heeft zich voor de tweede keer in korte tijd onmogelijk gemaakt en mag naar verluidt vertrekken. "Ik kondig die transfer liever aan als het afgerond is. Een deal is niet dichtbij", laat Wenger weten.