Anderlecht versterkt scoutingscel: Een meer wetenschappelijke benadering

Anderlecht versterkt scoutingscel: "Een meer wetenschappelijke benadering"

17-01-2018 22:05
7

Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Anderlecht zijn scoutingscel versterkt met Christian Schaekels. Hij kan in de toekomst een nieuw 'geheim wapen' worden voor paars-wit.

"Schaekels heeft een indrukwekkende database met 80.000 doelpunten afkomstig uit verschillende competities", schrijft het weekblad. "En sinds een paar weken mag Hein Vanhaezebrouck graaien in de voorraad van de verwoede verzamelaar. Een tool die de coach van Anderlecht gebruikt om het spel van de tegenstander te ontleden."

Maar de versterking van Anderlecht zal ook ingezet worden bij de scouting. "Het is een meer wetenschappelijke benadering. Een contrast met de manier van werken bij Anderlecht. Scouts werden tot voor kort meteen naar het buitenland gestuurd, maar ze kwamen vaak met lege handen naar huis. Resultaat: een grote investering en weinig rendement."

"Niemand bij Anderlecht die eraan twijfelt dat ze met de data een extra troef in handen zullen hebben voor de toekomst. Bij paars-wit hopen ze dat de doorgedreven profilering van duizenden spelers de foutenmarge van toekomstige transfers zal reduceren."