Club Brugge kan geweldige statistiek voorleggen, maar doet minder dan Europese top

Club Brugge kan geweldige statistiek voorleggen, maar doet minder dan Europese top

17-01-2018 12:08
4

Dit seizoen verwent Club Brugge regelmatig zijn fans. In het eigen Jan Breydelstadion is het nog ongeslagen en ook op verplaatsing zette Blauw-Zwart een knappe reeks neer. Dat doet het ook nog eens met aanvallend voetbal.

In het seizoen 2017 - 2018 trapte Club Brugge per match gemiddeld 6,24 keer naar doel. Dat is erg fraai van de Belgische leider, maar in vergelijking met enkele buitenlandse topclubs doet Blauw-Zwart toch nog een beetje onder.

In Europa schoot Ajax dit seizoen het vaakst richting het doel van de tegenstander. In de Eredivisie was Ajax per match goed voor gemiddeld 8,22 schoten per match. Opvallend, in tegenstelling tot Club Brugge voert Ajax het klassement niet aan. In Nederland staat PSV bovenaan. Na Ajax komen het Engelse Manchester City (7,50) en het Italiaanse Napoli (7,42) met dank aan onder meer Kevin De Bruyne en Dries Mertens. 

De cijfers zijn afkomstig van CIES Football Observatory. De onderzoeksgroep uit Zwitserland onderzocht 35 Europese competities. Bij Club Brugge zijn ze fier op hun plaats. 'De rangschikking is een mooie bekroning op het werk van de voorbije maanden, maar vooral een stimulans om hard te blijven werken, om de Clubfans mooi voetbal te blijven bezorgen', klinkt het bij Blauw-Zwart.