'Einde aan geruchten: Mourinho krijgt sterk verbeterd nieuw contract'

'Einde aan geruchten: Mourinho krijgt sterk verbeterd nieuw contract'

17-01-2018 11:45
2

Aan alle onzekerheid lijkt een eind: José Mourinho gaat zijn contract bij Manchester United verlengen. Dat melden alle gerenommeerde Engelse media, waaronder de BBC en The Guardian.

Het is een kwestie van tijd voordat Mourinho zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis. Zijn huidige contract loopt volgend jaar zomer af. Enige tijd was er onzekerheid of de Portugees wel zou bijtekenen. Hij was niet tevreden over de inspanningen van United op de transfermarkt, terwijl de flamboyante manager ook nog eens openlijk flirtte met Paris Saint-Germain.

Het handelen van The Red Devils deze winter lijkt wel op tevredenheid van de 55-jarige Mourinho te kunnen rekenen. United gaat zich hoogstwaarschijnlijk versterken met Alexis Sánchez, die voor de neus van stadgenoot Manchester City wordt weggekaapt. Bovendien komt komende zomer met Mesut Özil mogelijk een tweede speler over van Arsenal.

Mourinho, die in 2016 Louis van Gaal opvolgde op Old Trafford, gaat vermoedelijk tot medio 2021 verlengen, met een optie voor een extra seizoen. Hij verwacht een flinke verhoging van zijn huidige gage van vijftien miljoen euro per jaar plus bonussen.