Vermaelen overladen met lof: 'Eén van de beste verdedigers in Europa'

Vermaelen overladen met lof: 'Eén van de beste verdedigers in Europa'

15-01-2018 08:21
6

Thomas Vermaelen heeft zich zo stilaan in de harten van de Barcelona-fans gespeeld. De verdediger blijft overtuigen als basispion van de Catalanen en krijgt heel wat lof.

In de Spaanse media is men bijzonder lovend over de Rode Duivel na de 2-4 overwinning tegen Real Sociedad. AS wijdt een artikel aan de 'nieuwe Vermaelen' (El Nuevo Vermaelen) die al tien opeenvolgende wedstrijden op rij in de basis staat.

El Reserva is ook onder de indruk. 'De Rode Duivel liet defensief amper steken vallen en droeg dit keer ook aanvallend zijn steentje bij De Belg was onberispelijk tegen Sociedad. Hij won vijf van zijn zes luchtduels, kon niets aan de tegengoals doen en verloor geen bal. Coach Valverde zal het moeilijk hebben wanneer Umtiti straks terugkeert', klinkt het.

Ook Sport heeft een heel artikel klaar voor Vermaelen. La reivindicacion de Vermaelen, ofwel de heruitvinding van Vermaelen, klinkt het. FCB Noticias vindt dan weer dat Vermaelen met zijn prestaties 'één van de beste verdedigers in Europa' is.