WTF! Voorzitter stuurt ex-Rode Duivel en co. naar strafkamp bij Special Forces

  WTF! Voorzitter stuurt ex-Rode Duivel en co. naar strafkamp bij Special Forces

  Gepubliceerd: zondag 14 januari 2018 om 11:00zo 14-01-2018 om 11:00

  Christian Constantin is één van de meest spraakmakende voorzitters in het hedendaagse voetbal. De sterke man van het Zwitserse FC Sion, de club van Ilombe Mboyo, sloeg ooit een tv-analist nadat deze kritiek had geuit. Dit keer komt hij in het nieuws nadat hij zijn ploeg op een speciaal strafkamp stuurde.

  Sion bezet momenteel de laatste plek in de Super League, op drie punten van voorlaatste FC Luzern. Constantin is al een tijd boos vanwege de slechte resultaten en sprak voor de winterstop al dreigende taal. ''Als we met kerst nog laatste staan, dan volgt er een strafkamp'', zei hij. Omdat de laatste match van het kalenderjaar verloren ging, bleef Sion in het bezit van de rode lantaarn.

  En dus greep Constantin in. Geen gezellige stage in een zonnig land, maar een strafexpeditie naar de Zuid-Franse berg Pic Saint-Loup voor zijn mannen. Daar maakten de spelers van Sion kennis met de Franse Special Forces. Volgens coach Gabri was het een goede ervaring voor iedereen. "De spelers lieten zich van hun meest fanatieke kant zien. Sommigen maakten indruk met hun karakter. Ook Pelé Mboyo verbaasde me met zijn karakter'', sprak de trainer positief in de Zwitserse media.

  Mboyo (ex-AA Gent en Racing Genk) heeft zich na een moeilijke start in de basis weten te knokken. De tweevoudig Rode Duivel gaf zijn visitekaartje af door vier keer te scoren in zijn laatste vier optredens.

  Plaats een reactie

  Toca +40015
  zondag 14 januari 2018 om 11:09
  Voor mannen als Mboyo een godsgeschenk lijkt me.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws