Lierse springt naar de kop in 1B na een wel erg tumultueuze wedstrijd

06-01-2018 22:45

Zaterdag stond in de Proximus League een wedstrijd tussen Lierse SK en KFCO Beerschot-Wilrijk op het programma. In een erg tumultueuze wedstrijd haalde de thuis ploeg het met 2-1.

Beide ploegen begonnen rustig aan een gelijk opgaande wedstrijd. Na twaalf minuten voetballen opende de thuisploeg echter de score. Het was Aurelien Joachim die de 1-0 tegen de netten kopte. Beerschot-Wilrijk moest uiteraard op zoek naar een doelpunt en probeerde dat al combinerend. Het slaagde er echter niet in door de sterke organisatie van de Pallieters heen te geraken.

Al na vijf minuten in de tweede helft was het Camargo die voor de 2-0 zorgde. De poppetjes gingen dan aan het dansen. Beide supportersgroepen begonnen met projectielen naar elkaar te gooien en de wedstrijd werd stilgelegd. Na dik twintig minuten kon de wedstrijd eindelijk hervat worden. Op het uur zorgde invaller Mbombo voor de aansluitingstreffer. De bezoekers bleven zoeken naar de aansluitingstreffer, maar die bleef uit. De wedstrijd eindigde zo op 2-1. Lierse neemt de leiding in de tweede periode van de Proximus League over en heeft nu een punt meer dan Cercle Brugge. Beerschot-Wilrijk blijft vijfde.