Eurostadion niet van de baan: “De deur naar Europa”

Eurostadion niet van de baan: “De deur naar Europa”

21-12-2017 08:22
6

Eurostadion niet van de baan: “De deur naar Europa”

De grote baas van Ghelamco moest de duimen leggen tegen Marc Coucke. Met de nieuwe voorzitter van Anderlecht wil Gheysens naar verluidt binnenkort om de tafel gaan zitten om te kijken wat er mogelijk is met het Eurostadion. Dat meldt Het Nieuwsblad.

"De overname biedt een aanzienlijke opportuniteit om het stadiondossier een nieuwe boost te geven. Een nieuw stadion is de deur naar Europa en één van de noodzakelijke bouwstenen voor blijvende Europese successen. We kijken er, als Ghelamco, dan ook naar uit om samen met de nieuwe clubleiding deze nieuwe infrastructuur te voorzien, zoals in eerdere engagementen is overeengekomen", laat Gheysens noteren.

Overname verandert niets
"Onder leiding van de vorige eigenaars zijn verschillende verbintenissen aangegaan tussen de club en onze onderneming, met het zicht op het Eurostadium en de huisvesting van Anderlecht. Dit gaat onder meer over het principe-akkoord van 2015, wat een uitdrukkelijke voorwaarde was tot het ondertekenen van de erfpacht voor Ghelamco door de stad Brussel. De overname verandert niets aan deze destijds aangegane verbintenissen en engagementen. We gaan ervan uit dat de nieuwe eigenaars te goeder trouw de engagementen zullen nakomen en constructief zullen meewerken."