UPDATE: Scan brengt slecht nieuws, Najar opnieuw maanden aan de kant

UPDATE: Scan brengt slecht nieuws, Najar opnieuw maanden aan de kant

20-12-2017 14:55
4

Het gaat van kwaad naar erger voor Andy Najar. Het dreigt een echt rampseizoen te worden voor de Hondurees. De verdediger is opnieuw verschillende maanden out met een nieuwe blessure.

De 24-jarige Najar vierde maandagavond zijn wederoptreden bij de beloften van Anderlecht. Dat was echter van korte duur. Na amper tien minuten moest hij al gewisseld worden. Een hamstringblessure, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Brusselaars probeerden initieel een operatie te vermijden, maar die komt er nu toch aan.

Door die operatie zal Najar verschillende maanden out zijn. Zijn seizoen zou er mogelijk zelfs al opzitten, al wil men bij Anderlecht de Hondurees nog niet opgeven. Dat hij na een maand trainen meteen hervalt, is toch enigszins vreemd.  "Bepaalde spelers hebben in stresssituaties, zoals een wedstrijd, een veel hogere spierspanning dan op training. Dan verhoogt het risico op blessures", legt Kris Van Crombrugge, arts van de Rode Duivels, uit.

UPDATE 14u55: RSC Anderlecht heeft via de officiële kanalen het nieuws naar buiten gebracht waar elke paars-witte fan voor vreesde. Testen hebben uitgewezen dat Najar opnieuw een operatie zal moeten ondergaan. Dat is de beste methode om het hamstringletsel van de Hondurees te verhelpen. Anderlecht kondigt op de clubwebsite aan dat de flankspeler 'enkele maanden' buiten strijd zal zijn. Meer dan waarschijnlijk komt hij dit seizoen dus niet meer in actie.