Grote problemen bij Anderlecht zichbaar: Trebel moet opgeofferd worden

Grote problemen bij Anderlecht zichbaar: "Trebel moet opgeofferd worden"

18-12-2017 08:50
11

Anderlecht zit momenteel met de handen in het haar. Na de 5-0 pandoering tegen Club Brugge lijkt de titel ver weg. De Bruggelingen kenden maar weinig problemen met paars-wit. Eddy Snelders zag vooral op het middenveld grote problemen.

"De slag om het middenveld werd overduidelijk gewonnen door Club Brugge. Waarom? Omdat er in het middenveld van Club meer diversiteit zit. Nakamba doet het defensieve werk, Vormer is de lopende verbindingsman en Vanaken verdeelt en infiltreert. Dat is een complementaire driehoek. Die zie ik bij Anderlecht totaal niet", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Volgens hem zijn er grote problemen op het middenveld van Anderlecht. "Dendoncker, Trebel en Kums zijn drie dezelfde types. Op termijn zal het niet houdbaar zijn ze samen te blijven opstellen. Vanhaezebrouck zal daar toch eens keuzes moeten maken."

De analist stelt ook een oplossing voor. "Één van de drie zal hij moeten opofferen. Voor mij mag dat Trebel zijn. Een degelijke speler, maar hij mist diepgang en scoort gemiddeld één goal per seizoen", klinkt het.