Club Brugge brengt voor aftrap tegen Anderlecht hulde aan legendarische coach

Club Brugge brengt voor aftrap tegen Anderlecht hulde aan legendarische coach

17-12-2017 10:38
6

Zaterdagmiddag kan Club Brugge rivaal RSC Anderlecht een optater van jewelste geven in de titelstrijd. Winst in het thuisduel kan de West-Vlamingen dertien punten voorsprong bezorgen op de Brusselse recordkampioen. Vooraf hoopt Club Anderlecht te impressioneren met een eerbetoon aan Ernst Happel.

De overleden Oostenrijker is één van de meest iconische trainers uit het Belgische voetbal. In de jaren zeventig kwam hij aan het roer te staan van Blauw-Zwart, waarmee hij drie titels en één Beker van België zou veroveren. Ook internationaal scheerde Club destijds hoge toppen. Zo loodste Happel de Bruggelingen naar de finale van de UEFA Cup én Europa Cup 1 (beide gingen verloren tegen Liverpool FC).

Zondagmiddag zal de Oostenrijker Jan Breydel nog eens doen daveren als vanouds. Club heeft zijn zoon, Ernst Happel Junior, uitgenodigd om de aftrap te komen geven. Daarna krijgt hij een plekje op de hoofdtribune als eregast. Club Brugge en Anderlecht trappen de kraker van de negentiende speeldag op gang om 14u30.