Cercle mengt zich weer volledig in de strijd om periodetitel na verdiende zege

16-12-2017 22:21

De strijd om de periodetitel in Eerste Klasse B ligt weer helemaal open. Cercle Brugge kon met 2-3 cijfers winnen van Westerlo. Daardoor mag het ook weer hopen op de periodetitel.

Na de misstap van zowel Union als Lierse kon Cercle Brugge een geweldige zaak doen door te winnen van KVC Westerlo. De wedstrijd begon echter niet zoals men bij Cercle hoopte. Na amper vier minuten stond Cercle al op een achterstand na een doelpunt van Osaguona.

Cercle prikte echter meteen terug en kon vijf minuten later de 1-1 vieren. Xavier Mercier zorgde voor de wederopstanding. Een minuut later werd het zelfs 1-2 via Guevin Tormin. Westerlo kon helemaal geen vuist meer maken.

Een half uur voor tijd was het dan ook boeken toe toen Irvin Cardona de 1-3 op het scorebord zette. Westerlo prikte uiteindelijk nog terug met een late 2-3, maar daar bleef het bij.

Door de winst heeft Cercle Brugge weer oog op die periodetitel. Het telt nu een achterstand van amper één punt op leider Lierse. De eerste achtervolgers zijn Union en OHL, die twee punten achterstand hebben op Cercle.