Leko blikt vooruit naar de topper tegen RSCA: Daar ligt de sleutel van de match

Leko blikt vooruit naar de topper tegen RSCA: "Daar ligt de sleutel van de match"

15-12-2017 14:45
1

Zondag ontvangt Club Brugge in eigen huis Anderlecht. De troepen van Ivan Leko zijn thuis nog ongeslagen, zij willen die reeks dan ook verder zetten tegen aartsvijand nummer één. Anderlecht daarentegen doet er maar best aan te winnen, anders wordt de strijd om de titel steeds minder spannend.

Leko beseft dat het zondag niet vanzelf zal komen. "Als we zondag willen winnen, zullen we op collectief vlak beter moeten zijn dan Anderlecht. Daar ligt de sleutel van de match. Om een wedstrijd te winnen, moet je geluk afdwingen op het veld. Dat is voor Club zo, net zoals het voor Barcelona of Real zo is. Dat is voetbal", reageert de Kroaat op de wekelijkse persconferentie.

Over zijn opstelling wilde de coach van Blauw-Zwart nog niet te veel kwijt. Ook over de strijd tussen Jordy Clasie en Marvelous Nakamba was Leko duidelijk. "Clasie en Nakamba zouden perfect samen kunnen spelen. Clasie bracht tegen Lokeren kwaliteit en mentaliteit op het veld." Afwachten hoe Club zondag aan de aftrap zal verschijnen.