Joodse organisatie schrijf brief aan Club voor ban op antisemitisch lied

Joodse organisatie schrijf brief aan Club voor ban op antisemitisch lied

15-12-2017 12:05
12

Er wordt door voetballiefhebbers reikhalzend uitgekeken naar de clash tussen Club Brugge en Anderlecht. Ook de Federatie van Joodse organisaties in België (CCOJB) heeft het vizier op de topper gericht. Maar dan om een hele andere reden.

Sudinfo meldt vrijdag dat de CCOJB een officiële brief naar Club Brugge heeft gestuurd. De organisatie verzoekt Blauw-Zwart daarin om te voorkomen dat een antisemitisch lied te horen zal zijn op de tribunes van het Jan Breydelstadion. De Brugse aanhang zingt tijdens onderlinge ontmoeting vaak ''Wie niet springt die is een Jood'', waarmee de aartsrivaal wordt bedoeld.

"De CCOJB werkt voortdurend aan de strijd tegen het antisemitisme, en degene die woedt bij voetbalclubs is geen uitzondering. We hebben regelmatig en zeer recent sportclubs en federaties ondervraagd over antisemitische gezangen en hoe ze worden behandeld tijdens wedstrijden. De wedstrijd van deze zondag wordt op de voet gevolgd'', zei Yohan Benizri, president van de CCOJB, al in een reactie aan de RTBF.