Eersteklasser heeft grootse plannen: Een nieuw functioneel complex

  Eersteklasser heeft grootse plannen: "Een nieuw functioneel complex"

  woensdag 6 december 2017 om 12:15

  Verschillende Belgische clubs denken al aan de toekomst. Zo gaat Club Brugge al langer voluit voor een nieuw stadion. Ook Anderlecht, Racing Genk, Antwerp FC en KV Mechelen hebben nog grootse plannen wat betreft hun infrastructuur. Het werkt blijkbaar aanstekelijk, want ook aan de Kust wil men uitbreiden. KV Oostende zal het oefencentrum aanpakken

  Het oefencomplex De Schorre moet dringend aangepakt worden, dat beseft ook sportief directeur Luc Devroe. "Je kunt er niemand op een deftige manier ontvangen. Wie naar het toilet moet, moet door de kleedkamer van de spelers. Wanneer ik er met een speler en zijn makelaar over cijfers onderhandel, kun je ernaast horen wat er gezegd wordt", reageert hij in Sport/Voetbalmagazine.

  Maar dat is niet het enige probleem. "En waar moet je tussen twee trainingen met die mannen heen? Je moet ze op de grond te rusten leggen. Vandaag zag ik er twee aan een machine liggen in de eetplaats, omdat er in de containers geen plaats was", gaat Devroe verder.

  Devroe hoopt het sportcomplex, dat nu nog eigendom is van de stad, te bemachtigen. "We willen de grond in erfpacht ter beschikking krijgen zodat we zelf kunnen bouwen. Want als er eerst een openbare aanbesteding moet komen, ben je voor een tijd zoet. Met eigen middelen en sponsoring kan het gebouw er tegen volgend seizoen al staan."

  Een functioneel complex
  De Kustploeg heeft zelfs al concrete plannen. "Het moet een functioneel complex zijn met een moderne kleedkamer, een fitnessruimte, een vergaderzaal, bureaus en zes kamers met vier bedden. We denken aan een gebouw van zo’n veertig meter bij twaalf, zo’n duizend vierkante meters op twee niveaus."

  De sportieve baas van KVO is ervan overtuigd dat dit noodzakelijk is om de club vooruit te helpen. "Om in de ontwikkeling van de club een stap verder te kunnen zetten, is dat echt nodig. De velden zijn goed, maar qua accommodatie is er momenteel niets", besluit hij.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws