OFFICIEEL: Transfer van Bandé naar Ajax in kannen en kruiken

OFFICIEEL: Transfer van Bandé naar Ajax in kannen en kruiken

04-12-2017 19:12
2

Het is officieel: Hassane Bandé trekt naar dit seizoen naar Nederland. KV Mechelen maakt maandagavond via de officiële kanalen bekend dat de Burkinees een contract heeft getekend Bij Ajax.

Bandé tekent een vijfjarig contract dat ingaat op 1 juli 2018. De aanvaller speelt tot komende zomer bij Mechelen, daarna komt hij naar Amsterdam. "Bandé kreeg tientallen vragen tot transfers", vertelde voorzitter Johan Timmermans op de webstek van Mechelen.

"We wilden de speler verlossen van alle beslommeringen. Dit akkoord nu afsluiten, is daarom een win-win. Hassane heeft een geweldige transfer te pakken en als club hebben we een fantastische deal. Niet alleen financieel, maar op deze manier zijn we ook zeker dat hij zich tot het einde van dit seizoen 100 procent kan blijven focussen op KV Mechelen."

Bandé zelf zegt ook erg trots te zijn met de transfer, waar naar verluidt 9,5 miljoen euro mee gemoeid is. "Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit", vertelde Bandé op de website van de Amsterdammers.

"Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen succesvol afronden. Nu ik in Amsterdam getekend heb, is duidelijk wat ik ga doen en kan ik me volledig focussen op KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn."