Update: Kassa rinkelt in Mechelen, Bandé legt medische testen af in Amsterdam

Update: Kassa rinkelt in Mechelen, Bandé legt medische testen af in Amsterdam

04-12-2017 14:29
5

KV Mechelen smaakmaker Bandé trekt naar Ajax. Dat meldt De Telegraaf zondagavond. De negentienjarige aanvaller van KV Mechelen doet het fantastisch dit seizoen. Hij scoorde al acht keer in elf duels. Het is de bedoeling dat Bandé na dit seizoen naar Amsterdam trekt. Directeur Marc Overmars 'staat op het punt om de deal af te ronden'. 

Ajax hoopt maandag de onderhandelingen met Bandé zelf af te ronden. De negentienjarige aanvaller uit Burkina Faso ondergaat pas later een medische keuring. Het is de bedoeling dat Bandé het seizoen afmaakt bij Mechelen. In de zomer trekt hij dan naar Amsterdam.

Voor Bandé, die 9,5 miljoen euro moet kosten, ligt een vijfjarig contract klaar. Of hij ook tot de zomer van 2023 tekent, is afwachten. De Telegraaf meldt dat de termijn nog onderhandelbaar is.

Als alles volgens plan verloopt, slaat Ajax een grote vis aan de haak met Bandé. De linkervleugelaanvaller stond ook in de concrete belangstelling van PSV, Manchester United, FC Porto, Anderlecht, Club Brugge en Arsenal. Zo vissen de Belgische topclubs dus achter het net.

Bandé is bezig aan zijn eerste seizoen bij Mechelen, dat hem afgelopen zomer overnam van Salitas uit zijn geboorteland.  

Update 14u29: Ajax zet vaart achter de deal rond Bandé. Christophe Francken, journalist van La Dernière Heure, meldt zelfs dat de aanvaller op dit moment al in Amsterdam om de medische testen te ondergaan. Francken bevestigt verder dat er inderdaad 9,5 miljoen euro met de transfer zou zijn gemoeid.