Spraakmakende kraker in Spanje: Barça herpakt zich na arbitrale blunder

26-11-2017 22:42

FC Barcelona heeft zondagavond ternauwernood een nederlaag weten te voorkomen tegen Valencia. Het werd in Mestalla 1-1 tegen de nummer twee van de ranglijst. Jordi Alba maakte in de slotminuten gelijk, nadat Rodrigo eerder had gescoord. Hét moment van de wedstrijd was een gemiste goal van Lionel Messi in de eerste helft.

Barça werd in de eerste helft bestolen door de arbitrage. Valencia-doelman Neto blunderde bij een schot van Messi en liet de bal over zijn doellijn heen glippen. Het doelpunt was overduidelijk, maar de scheidsrechter en zijn assistent langs de lijn kenden desondanks níet de 0-1 toe. De spelers van de koploper waren - terecht - woest.

De onbegrijpelijke blunder leek Barcelona na de pauze zelfs nog de kop te kosten. Op aangeven van linksback José Gaya tikte Rodrigo na een uur bij de eerste paal binnen: 1-0. Onder meer Luis Suarez was daarna dichtbij de gelijkmaker. De 1-1 viel uiteindelijk in de slotminuten. Alba scoorde na een werkelijk magistrale pass van Messi.

Door de remise in Valencia blijft het gat van vier punten tussen Barça (35) en achtervolger Valencia (31) intact. Atlético Madrid Real Madrid zijn in speelronde dertien twee punten ingelopen op de twee concurrenten. Die twee ploegen wonnen dit weekend wél, van respectievelijk Levante (0-5) en Málaga (3-2).