Engels rekent af na Club Brugge-periode: Dat ging er bij mij niet in

  Engels rekent af na Club Brugge-periode: "Dat ging er bij mij niet in"

  dinsdag 21 november 2017 om 12:00

  Na een bijzonder woelig seizoen bij Club Brugge heeft Björn Engels een nieuwe uitdaging gevonden in Griekenland. Bij Olympiakos moet hij helemaal opnieuw beginnen, maar in België was hij stilaan opgebrand.

  Engels kreeg vorig seizoen bakken kritiek en was dat duidelijk beu.  "Veel mensen bekeken mijn transfer naar Olympiakos negatief, omdat ik gezegd had dat ik ervan droomde om ooit in Engeland te spelen. Dat werd vorig seizoen in mijn moeilijke periode zowat elke wedstrijd tegen mij gebruikt", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

  Zijn uitspraken werden vaak uitvergroot. "Daar ben ik toen enorm van geschrokken. Ik vond het er los over. Tenslotte ben je nog altijd een jeugdspeler die zijn droom om profvoetballer te worden waarmaakte en die op jonge leeftijd meehielp om de eerste landstitel in elf jaar van Club te kunnen behalen. Maar dan gaat het even minder en word ik geschoffeerd en voor een 'hautain manneke' versleten, omdat ik in enkele interviews had verklaard dat de Premier League mijn droomcompetitie is."

  Engels vindt dat hij als zondebok is gebruikt. "Het ging niet goed met de hele ploeg, maar dan word ik eruit gepikt en afgerekend op die uitspraak. Dat gaat er bij mij niet in. Wat moet ik antwoorden als ze mij na de titel vragen wat mijn ambitie is? Dat ik mijn hele leven in België wil blijven sjotten? Mag je niet hopen om stappen te kunnen zetten om verder open te kunnen bloeien als voetballer?'"

  Poll

  Zal Engels ooit schitteren in de Premier League?

  (269 stemmen)

  Plaats een reactie

  Boerken +6901
  dinsdag 21 november 2017 om 12:18
  Ik zou eerst presteren in belgie ,alvorens hogerop te willen spelen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws