Verrassende uitblinker bij Genk: 'Outstanding, hij maakte de bal ongrijpbaar'

Verrassende uitblinker bij Genk: 'Outstanding, hij maakte de bal ongrijpbaar'

20-11-2017 10:00
1

Racing Genk heeft de trein stilaan op de rails, met vijf clean sheets op rij en acht wedstrijden zonder nederlaag zijn de Limburgers op weg naar Play-Off 1. Het Belang Van Limburg zag zaterdag een opvallende uitblinker opstaan.

De verdediging van Genk staat stilaan helemaal op punt. "Na Anderlecht, Club Brugge, Kortrijk en Lokeren slaagde ook Zulte Waregem er niet in om Danny Vukovic te verslaan. De Australiër kreeg één keer de hulp van de paal en zag Saponjic van dichtbij over schieten. Voor het overige moest hij zijn leeuwenhart en grijpvaste handen alleen tonen op de lange bal van de laatste hoop."

Dat kwam vooral door de inspanningen van de spelers voor hem. "Voor zijn neus kegelde Aidoo alles weg, verving Brabec overtuigend de geschorste Colley en maakte vooral Heynen indruk als defensieve middenvelder. Hij won duels, heerste in de lucht en was vooral outstanding aan de bal. Met inbegrip van een subtiele toets achter het steunbeen maakte hij de bal ongrijpbaar voor een machteloze thuisploeg."