Odjidja onthult Griekse tragedie: Er is zelfs een dode gevallen

Odjidja onthult Griekse tragedie: "Er is zelfs een dode gevallen"

18-11-2017 11:00

Bij het Griekse Olympiakos spelen maar liefst vier Belgen. Guillaume Gillet, Vadis Odjidja, Silvio Proto en Bjorn Engels doen het momenteel uitstekende bij de recordkampioen. Het Griekse voetbal staat bekend om zijn vurige en gepassioneerde supporters. Al gaat het soms over het randje.

Vadis Odjidja werd onlangs het slachtoffer van een inbraak, even leek een terugkeer naar België zelfs tot de mogelijkheden te behoren. De spanning in het Griekse voetbal kan vaak enorm oplaaien. De ex-middenvelder van Club Brugge en Anderlecht zag hoe een Griekse fan tijdens Griekenland-Gibraltar de volle laag kreeg.

“Die kerel ging met een truitje van Panathinaikos in het vak van de harde kern van Olympiakos staan, aan Gate 7. Stel je voor dat iemand tijdens België-Japan in de Brugse spionkop staat met een shirt van Anderlecht. Dat is uitdagen, om dan achteraf te kunnen gaan opscheppen”, vertelt Odjidja aan het Nieuwsblad.

Toen liep het gelukkig nog goed af, al is dat niet altijd het geval. “Feit is wel dat een paar jaar terug een dode is gevallen, waardoor in de toppers geen uitsupporters meer toegelaten zijn”, gaat Vadis verder. “De stoet aan gepantserde politiewagens voor een match is indrukwekkend”, besluit Engels.